Lease Mij financial lease

Lease Mij – de voordelen van financial lease

Economisch eigenaarschap
Het bedrijfsmiddel staat direct op uw balans. Hierdoor betreft het een fiscale investering en
kunt u als klant profiteren van ondermeer de volgende fiscale voordelen:

Investeringsaftrek
Dit is het bedrag dat wordt afgetrokken van de winst als er wordt geïnvesteerd in
een bedrijfsmiddel → winst lager → minder belasting.

Rente aftrek
De rente die wordt betaald middels financial lease is fiscaal aftrekbaar.

BTW-teruggaaf
De BTW over de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus.

Verlaging maandlasten
Door gebruik te maken van een slottermijn wordt de maandlasten verlaagd.

100% financiering van het bedrijfsmiddel mogelijk

Leencapaciteit en werkkapitaal blijven 100% intact

Is uw interesse gewekt? Bel of mail ons en wij kunnen vrijblijvend een leaseofferte voor u maken binnen 5 minuten.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is momenteel de meest voorkomende vorm van lease. Er bestaan verschillende varianten van Financial Lease, waaronder: huurkoop en geldlening met pandrecht. We gaan hier verder in op de kenmerken van huurkoop;

Bij Financial Lease Huurkoop is de klant tijdens de leaseperiode economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. U activeert het bedrijfsmiddel direct op uw balans. Dit kan fiscaal interessant zijn, maar laat u zich daarover altijd eerst door een accountant adviseren.
Na betaling van de laatste leasetermijn, wordt u volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel, zowel juridisch als economisch gezien. Tot die tijd is de leasemaatschappij nog juridisch eigenaar.

Een Financial Lease Huurkoop is interessant als u niet de financiële ruimte óf behoefte heeft om in één keer een grote investering te doen, maar uiteindelijk wel de volledige eigendom van het bedrijfsmiddel wilt verkrijgen. U weet precies waar u aan toe bent en u houdt uw reserves over om te ondernemen.

Wat is Operational Lease?

Operational Lease is eigenlijk beter te vergelijken met huur. U betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit. De leasemaatschappij is en blijft de eigenaar van het bedrijfsmiddel en u betaalt huur aan de leasemaatschappij. Aan het einde van de lease heeft u vaak 3 opties, namelijk: verder huren, het bedrijfsmiddel teruggeven aan de leasemaatschappij of – soms – het bedrijfsmiddel kopen.

Operational lease is vooral interessant als u een bedrijfsmiddel nodig heeft, maar er geen eigenaar van wilt zijn. Het bedrijfsmiddel staat dan ook niet als activa op uw balans.** En daarnaast, stimuleert u met deze leasevorm de beweging naar een circulaire economie. Een trend die erg in opkomst is en zich richt op een duurzame levenscyclus van bedrijfsmiddelen.
Dus maakt u graag gebruik van de nieuwste (technologische) apparatuur of bedrijfsmiddelen? Of bent u voorstander van een circulaire economie? Dan past deze leasevorm perfect bij u.

Vaak wordt bij Operational Lease alleen het bedrijfsmiddel geleast. Dit betekent dat de service, het onderhoud, de verzekering en de betaling van de belasting er niet bij inbegrepen zitten.

 

Op de hoogte blijven van het EXPLORA nieuws?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Wij respecteren uw privacy